Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Reachtruck certificaten

Welke reachtruck certificaten en reachtruck opleidingen zijn er? En wat past bij jou? Dat lees je hieronder.

Welke reachtruck certificaten zijn er?

In principe zit er geen verschil in de reachtruckcertificaten die u bij ons haalt. Wij bieden één soort certificaat die voor elke soort reachtruck geldig is of deze nou op benzine of accu rijdt. Let op, deze zijn wel alleen geldig voor een reachtruck. Voor een andere machine bijvoorbeeld een heftruck dien je een geldig heftruckcertificaat te hebben.

Voor het behalen van een geldig certificaat is het van belang jezelf op te geven voor de juiste cursus. Wij hebben namelijk de keuze uit twee soorten trainingen bij de Reachtruckconcurrent.

Welke reachtruck cursussen zijn er?

Je wil natuurlijk niet te veel voor je certificaat betalen. Je bent op zoek naar een voordelig reachtruckcertificaat maar deze moet natuurlijk wel van de nodige kwaliteit zijn. Dan ben je bij Reachtruckconcurrent aan het juiste adres. Wanneer je besluit je reachtruckcertificaat te halen bij ons zie je dat wij meerdere mogelijkheden aanbieden in het behalen van je certificaat. Wij hebben namelijk een ééndaagse opleiding en een opleiding in een halve dag.

Maar welke cursus past er nou bij jou?

Dit is afhankelijk van de ervaring die jij hebt met de reachtruck. Zoals je misschien al weet is een reachtruckcertificaat niet onbeperkt geldig, meer informatie hierover tref je (hier/link). Heb jij nou in het verleden al eerder je reachtruckcertificaat behaald en ben je opzoek naar een verlenging? Dan raden we jou aan de halve dag cursus bij ons te volgen. Deze is bedoeld voor personen die al werkzaam zijn met de reachtruck en waarvan het certificaat binnenkort zal verlopen. Tijdens deze ochtend wordt gekeken of je alle theorie en praktijk nog goed beheerst. Ook word er aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen. Jullie lopen eerst samen met de instructeur de theorie door om vervolgens te starten met de praktijk. Bij de praktijk heb je 2,5 uur effectieve rij uren waar aandacht word besteed aan je behendigheid met de machine. Aan het eind van deze ochtend zal je kennis worden getoetst door een theorie en praktijk examen. Wanneer je beiden met goed resultaat afrond ben je weer in het bezit van een geldig reachtruckbewijs waar je de komende vijf jaar weer mee aan de slag kunt.

Heb jij nou nog geen of weinig ervaring met de reachtruck? Dan adviseren wij je de ééndaagse cursus te volgen. Hierbij heb je 5 effectieve praktijk uren om jezelf de reachtruck eigen te maken. Je begint deze dag met de theorie en gaat vervolgens meteen de praktijk in. Ook tijdens deze dag zullen je vaardigheden getoetst worden door middel van een theorie en praktijk examen. Wanneer jij alles met succes hebt afgerond heb je aan het eind van deze dag je certificaat verdient en kun je aan het werk met de reachtruck. Na vijf jaar is het weer tijd voor een herhaling en kun je jezelf opgeven bij ons voor de herhalingscursus.

Wij geven jou de laagste prijs garantie voor je reachtruckcertificaat. Zie je bij een andere aanbieder een lagere prijs? Laat het ons weten, wij willen onze klanten namelijk kunnen voorzien van de beste aanbieding.

Hoe lang is een reachtruckcertificaat geldig?

Het is logisch dat je wil weten hoe lang je reachtruckcertificaat geldig is wanneer je overweegt de cursus te gaan volgen bij ons. Een reachtruck certificaat is namelijk niet onbeperkt geldig na het behalen ervan. Het kan soms per aanbieder verschillen wat de geldigheid van het certificaat is. Wanneer je kiest je certificaat bij de reachtruckconcurrent te halen dan is deze standaard vijf jaar geldig.

Verlengen reachtruckcertificaat?

Het is natuurlijk altijd mogelijk zodra je huidige certificaat komt te vervallen, jezelf aan te melden voor het verlengen van je reachtruckcertificaat. De cursus die hiervoor geschikt is, is de herhalingscursus veilig werken met de reachtruck. Ook dit certificaat zal dan weer een geldigheid hebben van vijf jaar. Je kunt (hier/link) meer informatie vinden over de herhalingscursus veilig werken met de reachtruck. Mocht het nou zo zijn dat je al veel langer dan vijf jaar geleden je reachtruckcertificaat behaald hebt en weer een nieuw certificaat wil halen dan raden we je aan een hele dag training te overwegen. Meer informatie over de ééndaagse training veilig werken met de reachtruck tref je (hier/link). De keuze om een ééndaagse training of een halve dag training te volgen is daarbij wel aan de kandidaat zelf, wij voorzien hierin alleen van een advies.

Waarom is het vijf jaar geldig?

Bij het werken met een reachtruck is veiligheid natuurlijk van groot belang. Om veilig te kunnen werken heeft de Arbowet vastgesteld dat iedere medewerker die met bijvoorbeeld een reachtruck werkt voorzien moet zijn van gedegen instructie. De gedegen instructie word verkregen door het behalen van een reachtruckcertificaat. Maar daarna zul je deze kennis toch met enige regelmaat opnieuw moeten toetsen. Om deze reden is er afgesproken dit elke vijf jaar te laten herhalen. Zo kan jij je kennis bijhouden en waar nodig nieuwe kennis op doen. In vijf jaar veranderen er namelijk nog wel eens wat regels. Naast de ontwikkelingen in de regels komt het ook regelmatig voor dat er in de handelingen van de reachtruckbestuurder zelf fout aangeleerd gedrag insluipt. Om dit snel weer af te leren is de herhalingscursus bedoeld, hierbij word aandacht besteed aan situaties die de chauffeur de afgelopen jaren is tegengekomen in zijn werkzaamheden.

Om deze reden is het zeer van belang om de geldigheid van je reachtruckcertificaat goed in de gaten te houden en te verlengen zodra deze bijna komt te vervallen.